Wat is de beste periode om door Colombia te reizen?

Geplaatst in: Zomerbestemmingen 0

Het vliegtuig pakken, uitstappen en daarna backpacken in Colombia, wie droomt er nou niet van zo’n avontuur? Een groot nadeel zou zijn bij zo’n backpack avontuur dat het de hele dag door zou regenen. Niet een dag lang, soms zelfs weken lang. Voor iedere backpacker natuurlijk een nachtmerrie, nat bepakt en bezakt ergens aankomen. Onder de typischemannendingen valt gelukkig wel dat er van te voren wel rekening is gehouden met het weer en het beste seizoen om naar Colombia te reizen.

De beste tijd om naar Colombia te reizen

Zoals al genoemd, de beste periode om naar Colombia te reizen hangt heel erg samen met het weer. Anders dan Nederland kent Colombia regenseizoenen. In bepaalde periodes van het jaar valt er nou eenmaal meer regen dan in andere periodes. Wil je dus onbeperkt kunnen genieten van fijne temperaturen en niet de hele dag door in een regenjas lopen, houd hier dan rekening mee. De beste reistijden voor Colombia zijn van december tot maart en juli tot september. Natuurlijk kan er in de andere maanden ook prima door Colombia worden gereisd.Backpacken in Colombia kan zowel in de drukke toeristische maanden als in de rustigere maanden. Het hoogseizoen is in december, januari, juni, juli en augustus. Ben je dus niet gebonden aan zomervakanties en wil je lekker rustig door Colombia kunnen reizen? Kies dan één van de rustigere maanden uit om rond te reizen.

Zijn er leuke evenementen waar rekening mee moet worden gehouden?

Natuurlijk kent Colombia ook haar eigen feestdagen. Wil je dus een echt Colombiaans feest meemaken terwijl je op reis bent? Houd dan rekening met de volgende datums maanden en feesten. Carnaval Barranquila is het op één na grootste Carnaval wat gevierd wordt in de maand maart. In april vieren de Colombianen Semana Santa, de heilige week voor Pasen. De meest belangrijke feestdag in Colombia is Independece Day. In juli wordt deze dag uitbundig gevierd. Gek op bloemen? Ga dan in augustus naar Feria de las Flores Medellin, het bloemenfestival waar veel toeristen op af komen. Hoewel bloemen misschien geen typische mannendingen zijn komen is het wel een leuk evenement om te bezoeken.