De (wat ons betreft) drie mooiste stranden van Midden-Amerika

Geplaatst in: Reisbestemmingen 0

Midden-Amerika staat bekend om haar prachtige stranden, palmbomen, tropische eilanden, rum en sigaren. Het is een ideale zon-bestemming. Het gebied is groot en behelst enkele van onze eigen eilanden: Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius, Aruba, Bonaire inclusief klein Bonaire (mini eiland nabij Bonaire) en Curaçao. Naast deze eilanden zijn er natuurlijk nog genoeg andere waaronder: de Bahamas, Cuba, Jamaica en bijvoorbeeld Dominica. Naast eilanden kom je er landen tegen zoals: Mexico, Honduras, Belize en onder andere Nicaragua. Allemaal met bekende, minder bekende maar wel erg mooie standen. Als je op zoek bent naar het ideale strand in Midden-Amerika en maar niet kan kiezen tussen al die vakantiebestemming, helpen we je een handje door drie prachtige stranden voor je op rij te zetten.

de Bahamas

Hagelwitte stranden is waar de eilanden vooral om bekend staan maar we richten onze ogen dit maal op het Pink Sands Beach! Een roze stand, zo kan je nog eens met een originele strandfoto terugkomen van je zonvakantie. Zelfs het water is licht roze gekleurd aan dit strand. Er zijn verschillende boetiek hotels waar je terecht kan en natuurlijk is er ook drank te vinden in de buurt van dit prachtige strand. Pink Sands Beach is te vinden op het Harbour Island van de Bahama’s ten oosten van Eleuthera, het eilandje ligt qua hoogte tussen Spanish Wells en Gregory Town. Dunmore Town is de grootste en enige stad op het eiland. Deze parel is zeker een bezoek waard tijdens je bezoek aan de Bahamas.

Belize

Placencia in Belize kan natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Als roze toch niet je ding is en je opzoek bent naar het mooiste witte strand, dan is Placencia, Belize de plek voor jou. Het is een vrij rustig strand waar je ten volste kan genieten van de zon en het prachtige water. Als je een kokosnoot uit de boom plukt ben je hier al gelijk een harde werker, blijf vooral lekker liggen en indien je wil bewegen: scuba duiken, kayakken, snorkelen het kan hier allemaal. Het strand bevindt zich aan het einde van een klein schiereiland ten zuidwesten van Independence and Mango Creek.

Jamaica

 

Seven Mile Beach in Negril is afsluiter van de (wat ons betreft) drie mooiste stranden van Midden-Amerika en ideale vakantiebestemming voor mannen. Seven Mile Beach is mooi, warm, zonnig en staat erom bekend een enorm party beach te zijn. Voor je rust kan je beter een van de andere stranden uit de lijst bezoeken, kom je echter voor mooie stranden en een hoop vermaak is dit de topper van Midden-Amerika. Je struikelt over de cocktails, grills, muzikanten en komt overal een bar tegen. Het bruist van de mensen en je bevind je in een werkelijk internationaal gezelschap. Het mooie aan dit strand is tevens ook dat het erg lang is, het is het langste strand van heel Jamaica!