Leuke Europese steden die zich goed lenen voor een stedentrip met kinderen

Geplaatst in: Reistips 0

Een hoop mensen denken bij een vakantie met kinderen direct aan een camping, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Het kan namelijk ook hartstikke leuk zijn om een citytrip te gaan doen en de kinderen gewoon mee te nemen. In deze blog gaan we kijken naar de leukste steden in Europa die uitermate geschikt zijn voor een stedentrip met kinderen. De steden lenen zich überhaupt goed voor een bijzonder weekendje weg in Europa, maar in dit artikel leggen we de nadruk op een stedentrip geschikt met kinderen.

Praag

Neem nou bijvoorbeeld Praag. Deze Tsjechische hoofdstad is ontzettend leuk voor zowel ouders als kinderen. De stad heeft eigenlijk alles wat een echte citytrip nodig heeft. Een hoop historie, redelijk wat musea en ook nog eens een heuse kabelbaan. Als bijkomend voordeel is Praag ook nog eens goedkoop. Een vakantie met een heel gezin kan vaak vrij hoog oplopen qua kosten, maar Praag zal hier niet aan bijdragen. Naast dat de accommodatie in Praag niet duur is, zijn de verblijfskosten, denk hierbij aan het eten en aan het drinken, ook absoluut niet duur. Een leuke meevaller dus. Meer reisinspiratie over Praag kun je natuurlijk altijd even opzoeken.

Parijs

Een andere aanrader is Parijs. De hoofdstad van Frankrijk die natuurlijk bekend staat als de stad van de liefde. Parijs is wat duurder dan Praag qua accommodatie, maar heeft ook absoluut voordelen. Zo zullen de kinderen niet uitgepraat raken over de Eiffeltoren. Wanneer je in Parijs bent, ben je ook dicht in de buurt van Disneyland. Ook Disneyland is natuurlijk een super leuk uitje voor kinderen. Wanneer je naar Parijs gaat, heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de trein. Op deze manier maak je er natuurlijk echt een avontuur van.

Lissabon

Een iets minder bekende bestemming, maar daardoor misschien juist leuker, is Lissabon. De hoofdstad van Portugal. De stad bezit een hoop prachtige gebouwen en historie en ziet er ontzettend mooi uit. Ook kun je in Lissabon gebruik maken van verschillende manieren van transport wat ook zorgt voor een echt avontuur bij de kinderen.

Tot slot

Natuurlijk zijn dit niet alle steden die zich lenen voor een citytrip met de kids, maar wel een paar van de leukste. Voor meer ideeën kun je altijd even kijken naar een inspirerende blog of andere ervaringen.