Haal nu de eerste reisgidsen op voor 2015

Geplaatst in: Reisverhalen 0

De eerste reisgidsen voor de zomerperiode van 2015 liggen weer bij de reisbureaus. Alle erkende reisorganisaties hebben de eerste reisgidsen voor 2015 alweer samengesteld. Nog lang niet van alle bestemmingen is een reisgids verkrijgbaar. Maar ben je van plan om een vakantie 2015 naar Curaçao, Frankrijk, Spanje, Griekenland of Turkije te boeken dan is de kans groot dat een reisorganisatie de gids voor 2015 al samen heeft gesteld. Het lijkt dat het steeds vroeger wordt dat de nieuwe reisgidsen uitkomen maar dit beeld klopt niet. Normaliter kwamen de eerste reisgidsen midden oktober begin november uit. De reisorganisatie brengen dan de eerste reisgidsen uit omdat mensen in de donkere dagen al vast vooruit kunnen kijken naar de fantastische zomerperiode.

Wie het eerst komt heeft de meeste keuze voor 2015

Het blijkt dat een groot deel van alle Nederlandse reizigers de vakantie al in december boeken voor de zomerperiode. De meeste vroegboekers boeken hun vakantie vooral tussen kerst en oud en nieuw. Deze periode wordt doorgaans veel aangegrepen om in alle rust alle geweldige luxe  vakantiebestemmingen te bekijken. Zodra het gezin, stel of de vriendengroep er over eens zijn waar de vakantie ze dit jaar naar toe brengen wordt en snel geboekt om te voorkomen dat de vakantie weg is.

Meer voor- dan nadelen aan vroeg boeken

Het voordeel van vroeg boeken is dat er korting gegeven wordt op de totale reissom. De reisorganisaties noemen deze korting de vroegboekkorting. Met deze aantrekkelijke korting proberen de reisorganisaties jou over de streep te trekken om vroeg je vakantie te boeken. De laatste jaren worden er steeds minder vakanties vroeg in het seizoen geboekt, maar het is veel lucratiever dan wachten op een last minute. Reisorganisaties stellen zelfs dat je goedkoper uit bent wanneer je de reis vroeg boekt. Sommige reisorganisatie geven naast de vroegboekkorting ook nog extra korting omdat je al vroeg de beslissing hebt genomen waar de vakantie van 2015 naar toe gaat.

Een ander bijkomend voordeel als je vroeg de vakantie voor 2015 boekt, is dat het aanbod van vakanties nog enorm is. Je kunt als het even mee zit zelfs de vliegtijden bepalen en zo nog voordeliger op vakantie te gaan en helemaal naar je eigen wens. Kun je niet wachten tot de zomer weer in Nederland terugkeert? Haal nu je reisgidsen 2015 op bij de reisorganisatie en verlekker jezelf aan de prachtige vakanties voor 2015.