Nieuwe regels met betrekking tot bagagebeleid nog steeds onduidelijk

Geplaatst in: Reistips 0

In april 2014 hebben de luchtvaartmaatschappijen de regels omtrent bagage verandert. Heel veel reizigers hebben geklaagd over het feit dat het bagagebeleid is verandert. Voor veel reizigers is het onduidelijk hoeveel bagage nu mag meenemen en welke regels de luchtvaartmaatschappijen hanteren. De regels verschillen namelijk per luchtvaartmaatschappij.

Bagage is niet meer standaard bij de prijs inbegrepen

Nog geen jaar geleden waren de regels heel duidelijk met betrekking tot het meenemen van bagage. Bij vrijwel alle normale vluchten mocht je als reiziger één koffer met maximaal 20 kilo bagage meenemen en mocht er één stuk handbagage meegenomen worden. Naar sommige Afrikaanse landen en naar Amerika mocht je als reiziger zelfs 2 koffers inchecken met een maximaal gewicht van 64 kilo. De tijden zijn verandert en dat roept veel vragen op bij reizigers. Het is nu niet meer zo vanzelfsprekend dat je bagage bij de prijs is inbegrepen en laat staan als we het gaan hebben over de hoeveelheid aan kilo’s die je mee mag nemen. Het meenemen van bagage is vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend, luchtvaartmaatschappij zien het inchecken van bagage als een extra dienst en hiervoor dien je als reiziger voor te betalen.

Voor handbagage is er bijna niets verandert

Voor de handbagage is het nog steeds dat er per persoon maximaal één stuk mee genomen mag worden. Maar het is van belang dat je handbagage voldoet aan de voorschriften zoals deze zijn opgesteld door de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Voldoet de handbagage niet aan de gestelde eisen dan moet je er niet van opkijken dat je extra moet betalen om alsnog de handbagage mee te nemen.

Voorkom dure geintjes op de luchthaven

Bij het boeken van je reis moet je direct controleren of de bagage inbegrepen zit bij de prijs. Is dit niet het geval dan kun je je bagage online bij boeken. Per luchtvaartmaatschappij verschilt de prijs voor het meenemen van ruimbagage. Voorkom gezeur en dure geintjes op de luchthaven, want heb je geen ruimbagage bijgeboekt voor de reis dan kan het je nog duur komen te staan. De prijzen op de luchthaven zijn namelijk veel duurder dan wanneer je vooraf online je ruimbagage bijboekt. Zorg er ook ten alle tijden voor dat je niet meer kilo’s mee neemt dan mag, want voor iedere gram extra moet tegenwoordig betaald worden. Ga goed voorbereid op reis en check altijd hoeveel bagage mee mag nemen en of je dit nog moet bijboeken.