Wie wil er nu niet naar een zonnig vakantieoord

Geplaatst in: Reistips 0

Het is altijd weer een genot om op vakantie te gaan naar een een zonnig land. De hele dag genieten van de tropische temperaturen, het strand en de zee. Elk jaar in de zomervakantie vertrekt half Nederland voor een vakantie naar de zon. Op de plaats van bestemming gaat iedere vakantieganger zijn of haar vakantie invullen zoals ze dit het liefste hebben. Voor de één betekent dit dat ze niet van het strand of bij het zwembad weg zijn te slaan, terwijl een andere vakantieganger er juist op uit trekt om het land te verkennen en te ontdekken. Iedereen vult zijn of haar vakantie naar eigen wens in.

De zon je grootste vijand tijdens je vakantie

Het maakt niet uit wat voor een soort vakantie je gaat houden maar er is één ding waar heel goed opgelet moet worden, ondanks dat we juist naar de zon trekken is de zon heel vaak spelbreker op vakantie. Dit zal je vast niet verwachten maar de zon is je grootste vijand tijdens je zonvakantie. De zon is in andere landen veel sterker dan in Nederland en als je niet goed voorbereid de deur uitloopt van je accommodatie kun je heel snel een zonnesteek oplopen of last krijgen van zonneallergie. De laatst genoemde komt de laatste jaren steeds vaker voor en dat komt omdat wij Nederlanders te weinig aan zonlicht bloot gesteld worden. Onze huid is hierdoor heel gevoelig als de zon fel schijnt. Niet iedereen heeft last van zonneallergie maar het kan op de één op andere dag ineens voorkomen dat je er wel last van krijgt.

Symptomen bij zonneallergie

Symptomen bij zonneallergie zijn een gevoelige rode huid, witte blaasjes en jeuk. Zonneallergie komt doordat je een overgevoeligheid hebt voor zonlicht. Een normale huid zal als reactie op het zonlicht pigment opbouwen, waardoor je aan het eind van je vakantie een mooie egale bruine huidskleur krijgt. Bij zonneallergie is er een overgevoeligheid van de huid voor zonlicht en als reactie hierop zal een brandende rode huid met witte blaasje en jeuk ontstaan.

Neem voorzorgsmaatregelen

Zonneallergie is te voorkomen door pilletjes te slikken maar nog belangrijker is om voor het in de zon gaan je goed in te smeren met een beschermende factor. Het is noodzakelijk om gedurende de dag je te blijven insmeren om je te beschermen tegen het zonlicht. Het maakt niet uit of je een wandeling door een natuurpark maakt of op het strand ligt te bakken. Als je huid overgevoelig is komt zonneallergie op altijd te voorschijn.

Het is iedere vakantieganger aan te raden om voor de vakantie voorzorgsmaatregelen te treffen om zonneallergie te voorkomen.