Een stedentrip naar Amsterdam

Geplaatst in: Reisbestemmingen 0

Een weekendje weg in eigen land? Onze hoofdstad heeft genoeg te bieden om een heel weekend lang goed door te kunnen komen! Hoewel Amsterdam niet tot een van de grootste steden van Europa behoort, met zijn 75.000 inwoners, is het zeker een stad die bruist en waar altijd wel iets te doen is. Veel steden zijn jaloers op de historische binnenstad die Amsterdam heeft en zijn kenmerkende architectuur. Amsterdam is echt een stad die niet te vergelijken is met een andere.

Wanneer je een stedentrip doet in Amsterdam is het handig dat je met het openbaar vervoer komt of een goede parkeergarage Amsterdam uitkiest. Hou er wel rekening mee dat Amsterdam een dure stad is om te parkeren. Juist daarom is het openbaar vervoer zo’n goede optie, het Centraal Station bevindt zich ook midden in het centrum van de stad zodat je nooit ver weg moet om gemakkelijk een ander stadsdeel te bereiken. En natuurlijk staat Amsterdam ook bekend om zijn vele fietsen. Dat is dan eigenlijk ook het gemakkelijkste vervoermiddel om te gebruiken, er zijn in Amsterdam een hoop fietsverhuurders te gebruiken. Een van de meest bekende is Yellowbike, zij doen fietstours door de stad heen.

Must-see in Amsterdam

Wanneer je in Amsterdam bent zijn er natuurlijk een paar must-sees die je eigenlijk niet kunt overslaan. Dit zijn er enkele:
– De Albert Cuypmarkt is waarschijnlijk wel de meest bekende markt van Nederland. Deze dagmarkt bevindt zich in De pijp in het Zuiden van Amsterdam. De markt is een van de meest drukbezochte van Nederland en je kunt hier echt van alles kopen. Van stoffen tot fietsbellen en van batterijen tot ondergoed.
– Het Vondelpark is hét stadspark van Amsterdam. Hier zijn dan ook vaak veel evenementen en je kunt hier heerlijk tot rust komen in de drukke stad. Neem een picknickkleedje mee en vlei je hier heerlijk neer.
– Het Rijksmuseum is één van de grootste en daarnaast ook belangrijkste kunst-en geschiedkundig museum in Nederland en toont ruim 8.000 voorwerpen die te maken hebben met de 800 jaar recente Nederlandse geschiedenis.

– Ga naar een van de overheerlijk biologische restaurants in Amsterdam. Wil je meer informatie over biologisch en gezond eten ga naar Hungryforhealthyfood. Wilt u uniek overnachten in Amsterdam, dan zijn hiervoor ook taloze opties.

Amsterdam is bij de meeste toeristen vooral bekend vanwege de softdrugs en de wallen. Maar er zijn een hoop andere zaken die Amsterdam natuurlijk te bieden heeft. Het leven gaat in Amsterdam 24 uur per dag door dus zeker wanneer je denkt niets te doen te hebben zal dit zeker niet het geval zijn.
Eten en drinken
Wanneer je van eten en drinken houdt kun je prima terecht in Amsterdam. Er zijn natuurlijk genoeg bruine kroegen te vinden in de stad, iets waar Amsterdam ook echt bekend om is geworden en wanneer je van een drankje houdt kun je ook terecht in de vele clubs en bars die er zijn. Denk eens aan de bekende discotheek de Jimmy Woo of de befaamde coffeeshop The Bulldog welke zich midden in de Amsterdamse Wallen zit. Wat betreft eten zit je ook goed in Amsterdam, vergeet zeker de Chinese buurt niet en wanneer je echt op zoek bent naar iets culinairs: er zij in Amsterdam ook diverse restaurants te vinden met een Michelinster. Wil je nog meer leuke tips weten voor Amsterdam, of andere steden in Nederland, kijk eens op de blog van Mam is de hort op.