Waarom een wandelvakantie goed is voor je mentale gemoedstoestand!

Geplaatst in: Wandelvakanties 0

Waarom een wandelvakantie goed is voor je mentale gemoedstoestand!

Urenlang door de natuur hiken en genieten van een prachtig uitzicht: dit klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Een wandelvakantie is de ideale manier om tot rust te komen, maar tegelijkertijd ben je ook lekker actief bezig en dat is natuurlijk weer goed voor je lichamelijke vitaliteit. “Gezond” op vakantie doe je dus eigenlijk tijdens een wandelvakantie!

Gezond voor je lichaam en geest

Wandelen is erg goed voor je lichamelijke vitaliteit, omdat je lekker de hele dag lkker actief bent. Regelmatig wandelen zorgt ervoor dat je de kans op hartziekten verlaagt en verder werkt wandelen ook cholesterol- en bloeddrukverlagend. Daarnaast werkt wandelen in een mooi natuurgebied ook erg goed tegen stress. Je krijgt minder prikkels dan wanneer je door een drukke stad zou lopen of wanneer je naar een beeldscherm zit te staren. Je hersenen krijgen hierdoor hun broodnodige rust en je wordt tijdens het wandelen wat meer “mindful”: ineens valt de prachtige omgeving je wat meer op en daardoor zul je ook meer van het moment zelf kunnen genieten.

Twee vliegen in één klap

Wandelen is voor iedereen geschikt, of je nu jong of oud, een beginner of een gevorderde bent! Iedereen kan namelijk op zijn of haar eigen tempo wandelen en dit maakt een wandelvakantie erg geschikt voor bijvoorbeeld de hele familie. Een dagje hiken met familie of vrienden versterkt ook de band tussen iedereen, want tijdens het wandelen kun je lekker kletsen met elkaar zonder te veel afgeleid te raken door bijvoorbeeld je smartphone. Je werkt dus niet alleen aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid tijdens een wandelvakantie met je dierbaren, want het is ook de ideale manier om tijd voor elkaar te nemen. Met een wandelvakantie sla je dus twee vliegen in één klap!

Voor ieders budget een leuke wandelvakantie

Een mooie bijkomstigheid van een wandelvakantie boeken is ook dat het helemaal niet duur of ver weg hoeft te zijn. In de Nederlandse Veluwe of de Belgische Ardennen is het heerlijk vertoeven voor wandelaars. Maar als je budget het toelaat en je nog meer reisinspiratie voor een mooie wandelvakantie nodig hebt, dan raden wij aan om ook eens buiten Europa te kijken. Landen zoals Canada, Nieuw-Zeeland en Argentinië lenen zich perfect voor een heerlijke wandelvakantie!