Vakanties in Spanje

Geplaatst in: Reistips 0

Spanje is misschien wel 1 van de bekendste toeristenbestemming. Dit komt niet alleen door het vaste land maar Spanje heeft de naam ‘vakantieland’ ook te danken aan de omliggende eilanden welke veel toeristen trekken. Wij snappen ook wel waarom dat komt. Spanje heeft namelijk een prachtige natuur maar de cultuur van de Spanjaarden is iets wat veel mensen ongebruikelijk vinden en daarom vinden de toeristen dit interessant. Het is namelijk zo dat de Spanjaarden ’s middags een siësta houden dit is een middagdutje na de lunch omdat de zon dan het hoogst staan en het is dan te warm om te werken.

 Zonvakantie

De meeste mensen gaan naar Spanje omdat er in de zomer gemiddeld een temperatuur kan zijn van maar liefst 30 ᵒC daardoor wordt Spanje ook wel gezien als een land waar je naartoe gaat om van een zonvakantie te genieten. Daarnaast zijn er ook mensen die naar Spanje gaan om te skiën op de Pyreneeën. Ook onder de jongeren is Spanje zeer populair. Vooral de Balearen en de Canarische Eilanden doen het goed. Dit komt namelijk doordat veel bekende DJ’s naar de eilanden trekken en daar draaien op feesten. Daarnaast hebben de meeste jongeren liever van een passieve vakantie dan een actieve.

Spanje staat ook bekend op haar stierenvechten. Het wordt door de Spanjaarden niet gezien als sport maar meer als een artistieke uitvoering. Het stierenvechten trekt zowel veel Spanjaarden als buitenlandse toeristen maar er zijn ook veel tegenstanders. De bekendste sport in Spanje is voetbal. Voetbalclubs zoals Real Madrid en Barcelona kent bijna iedereen over de wereld. Er komen daardoor ook veel toeristen naar Spanje speciaal voor een wedstrijd tussen deze 2 rivalen.

Goedkope vakantie bij Taha.nl

Vakanties met de beste prijs/kwaliteit verhouding vindt u hier. Daarnaast kunt u op onze website ook meer informatie vinden en aanbiedingen!