Geen vaccinaties verplicht in Turkije

Geplaatst in: Reistips 0

Het is niet verplicht om je te vaccineren voor een Hotel vakantie naar Turkije. Ondanks dat het niet verplicht gesteld is worden verschillende vaccinaties wel aangeraden voor een reis naar Turkije. Het is mede bepalend hoe je gezondheidstoestand ervoor staat maar het kan nooit kwaad om je te laten inenten voor bepaalde infectieziekten die voorkomen in Turkije.

Infectieziekte bederft de vakantiepret

Een infectieziekte oplopen kan de vakantiepret enorm bederven en daarom ben je natuurlijk niet naar Turkije afgereisd. Door vaccinaties kun je jezelf beschermen tegen de veelvoorkomende infectieziekten in Turkije. Het voordeel van vaccinaties is dat je beschermd bent voor een langere tijd tegen de infectieziekte, het is niet zo dat je volgend jaar direct weer een inenting moet ophalen voor een vakantie naar wederom Turkije.

Voor een reis naar Turkije wordt door verschillende Nederlandse instanties aangeraden om sowieso de volgende vaccinaties op te halen:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Afhankelijk van je verblijfsduur, activiteiten, accommodatie en andere aspecten zijn vaccinaties tegen buiktyfus, Hepatitis B en Rabies aan te bevelen voor een vakantie naar Turkije. Met de genoemde vaccinaties weet je zeker dat je goed voorbereid op reis gaat. Zonder dat je er erg in hebt kun je al een infectieziekte oplopen en dan is je vakantie voorbij. Daarom adviseren verschillende Nederlandse instanties om ook voor Turkije voorzorgsmaatregelen te treffen.

Vraag vrijblijvend informatie aan bij de GGD of je huisarts

Naast het vaccineren tegen infectieziekten is het ten alle tijden verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Bij je huisarts of bij de GGD kan informatie ingewonnen worden over Turkije en zij komen dan met specifieke informatie over het land.

Als je van plan bent om het binnenland van Turkije in te trekken is de kans aanwezig dat je bloot gesteld wordt aan Malaria. In de toeristische badplaatsen komt Malaria niet voor maar in andere delen van het land wel en dan is het noodzakelijk om malaria tabletten mee te nemen. Je kunt beter goed voorbereid op reis gaan dan ziek worden tijdens je reis, want dan valt je hele vakantie in het water. Vraag vrijblijvend informatie over veilig reizen aan m.b.t. Je gezondheid bij de GGD of je huisarts.