Wildlife vakantie in Sri Lanka

Geplaatst in: Reisbestemmingen 0

Wanneer je al weer druk een nieuwe vakantie aan het plannen bent, maar nog niet zo goed weet waar je naar toe wilt gaan, dan hebben wij dé tip voor 2018. Sri Lanka is de bestemming van 2018 voor liefhebbers van natuur, cultuur, warme temperaturen en tropische stranden. Sri Lanka is een mooi eiland in de Indische oceaan en is gelegen ten zuiden van India. Sri Lanka heeft ongeveer de grootte van Nederland en België samen, waardoor alle hoogtepunten vrij dichtbij liggen. Zo reis je gemakkelijk van de stad naar bergen en zit je voor je het weet in een nationaal park of op het strand. Hierdoor krijg je een super afwisselde vakantie met vele leuke hoogtepunten. De absolute hoogtepunten van Sri Lanka zijn de uitstekende mogelijkheden om wildlife te spotten. De dieren in Sri Lanka zijn dan ook enorm talrijk en komen over het hele eiland voor. Zo is er altijd wel een natuurpark in de buurt om dieren in het wild te zien.

Wildlifesafari’s in Sri Lanka

Als je een wildlife-vakantie gaat plannen dan denk je al snel aan landen als Kenia, Tanzania of Zuid-Afrika. Dit zijn natuurlijk uitstekende bestemmingen, maar de meeste reizen naar landen in Afrika zijn erg prijzig. Sri Lanka is wat dat betreft een stuk voordeliger en heeft misschien wel net zo goede mogelijkheden. Zo is de kans groot in Sri Lanka om tijdens een wildlife-safari meerdere olifanten, luipaarden, mongoeste en Aziatische beren spotten. Voor luipaarden heb je als nog een beetje geluk nodig maar Sri Lanka behoord zeker tot de top als het gaat om de beste plek om luipaarden in het wild te zien. Tijdens een wildlife-safari rij je in een echte jeep en met een gids en zie je de bijzonderste vogelsoorten, buffels eb vele andere diersoorten.

Walvissen en dolfijnen in Sri Lanka

De meeste natuurliefhebbers zullen het wel weten, maar voor veel mensen is het ook een onbekend verhaal. Sri Lanka is misschien wel de beste bestemming ter wereld om blauwe vinvissen te zien zwemmen. De blauwe vinvis is de grootste zoogdier ter wereld en kan wel 33 meter lang worden. De blauwe vinvis wordt maar op weinig plaatsen gezien aangezien ze vrij zeldzaam zijn en meestal ver uit de kust blijven. Sri Lanka is een van de bestemmingen waar deze walvis wel dichtbij de kust komt en is te spotten vanaf een boot met ervaren gidsen. Vanuit meerdere kustplaatsen worden walvissen excursies aangeboden. Ook heb je kans op het spotten van verschillende soorten dolfijnen.

Andere dieren in Sri Lanka

Waar je ook bent in Sri Lanka, je zal altijd dieren tegen komen. Zo leven er veel honden op straat die over het algemeen er vrij goed uit zien. Ook zal je gegarandeerd eekhoorns zien bewegen over daken, muurtjes en bomen. Daarnaast staat Sri Lanka ook bekend vanwege de vele kraaien. Ook zal je tijdens je verblijf zeker wat apen tegen komen die op zoek zijn naar eten en slingeren van boom naar boom.

Reizen naar Sri Lanka

Wanneer je ook een reis naar Sri Lanka gaat plannen dan is het handig om eerst wat informatie in te winnen over het klimaat en de regenperiodes. Op Reizejdoejezo kun je op zoek naar algemene informatie over Sri Lanka, de beste reistijd van Sri Lanka en andere nuttige toeristische info. Ook kun je hier op zoek naar leukste rondreizen door Sri Lanka van verschillende aanbieders.