Hotel Premier Solto

Geplaatst in: Reisaccomodaties 0

Hotel Premier Solto is een uitstekend viersterrenhotel gelegen aan de westkust van Turkije op zo’n drie kilometer van het plaatsje Alaçati. De regio Ceşme is nog niet helemaal ontdekt door het massatoerisme waardoor men hier geen kasten van hotels tegenkomt maar eerder wat meer kleinschalige hotels. Premier Solto is hier een goed voorbeeld van.

Men heeft hier zelf de keuze om op basis van logies met ontbijt, halfpension of all inclusive te verblijven. Met de drie bars, twee restaurants en een snackbar die aanwezig zijn bij dit hotel zullen de gasten die op basis van all inclusive verblijven in ieder geval geen moment zonder drankje of eten hoeven te zitten. Verder beschikt het hotel over een mooi zwembad met zeezicht en luxe wellnessfaciliteiten. Degene die liever aan het strand ligt kan zijn hart hier ook ophalen, het hotel ligt namelijk direct een een groot zandstrand.

Voor de actieve vakantieganger valt er aan het strand ook genoeg te beleven. De combinatie van de nagenoeg permanent aanhoudende wind en het heldere, blauwe zeewater zorgt ervoor dat de omgeving van Ceşme bekend staat als een waar paradijs voor windsurfers. Degene die het windsurfen nog niet volledig onder de knie heeft kan terecht bij de windsurfschool die op een steenworp afstand van het hotel ligt.

In de buurt liggen twee plaatsjes met leuke centra: Alaçati en Ceşme. In Alaçati is een oud dorp dat bekend staat om de wijnen en de olijfolie die verkocht worden op de traditionele marktjes. Ceşme is een wat grotere plaats waar een mooie middeleeuwse kasteelruïne bezocht kan worden. De grootste trekpleister van Ceşme is echter de zwavelhoudende warmwaterbron. Een uitstapje naar Griekenland behoort hier ook tot de mogelijkheden. Er vertrekt namelijk elke dag een ferry naar het nabijgelegen Griekse eiland Chios. In ieder geval bieden zowel de faciliteiten als de omgeving van dit hotel alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.