Met de scooter door Amsterdam

Geplaatst in: Fietsvakanties 0

Reizen met scooter
Amsterdam leent zich prima voor het genieten van een heerlijke scooterrit. In dit artikel stellen we een route voor die heerlijk is om op de scooter af te leggen. Er is rekening gehouden met een fijne balans tussen natuur en stad. Ook duurt de rit niet langer dan een uur. Hoewel Amsterdam een drukke stad is die vol zit met woonwijken, industriegebieden, kantoorpanden en (weinig) parkeerplekken, heeft de hoofdstad veel mooie parken. Deze liggen allemaal mooi verspreid door de stad. Met deze route pak je er zoveel mogelijk en je kunt op elk gewenst punt van de route beginnen.

Rembrandtpark – Westerpark
Het Rembrandtpark ligt aan de oostkant van de A10 en is een mooi en groot park in Nieuw-West. De Flevoroute is een mooie route binnen het Rembrandtpark wat van het zuiden van het park, naar de Postjesweg loopt. Vanaf daar ga je verder richting het noorden tot de Jan Evertsenstraat. Op de Jan Evertsenstraat ga je in westelijke richting tot je bij de Nassaukade aankomt. Deze mooie straat aan het water geeft je de mogelijkheid om te genieten van de prachtige architectuur van de stad. Volg de Nassaukade naar het noorden tot je aankomt bij het Westerpark.

Westerpark – Erasmuspark
Het Westerpark in het stadsdeel Amsterdam-West biedt een mooie combinatie van natuur en industrie. Het biedt een hoop groen en rust, maar je bent nooit ver verwijderd van de Westergasfabriek. Deze voormalige gasfabriek is kort geleden volledig opgeknapt en heeft nu een culturele en recreatieve bestemming. Je rijdt in westelijke richting op een van de paden tot je het park uit rijdt. En volg je de Admiraal de Ruijterweg in zuidelijke richting tot je aankomt bij de Reinaert de Vosstraat. Hier ga je in westelijke richting tot je de ingang van het Waterliedplantsoen aan je linkerhand ziet. Hier rijd je de route rechtdoor tot je aankomt in het Erasmuspark.

Erasmuspark – Sloterpark
Ook het Erasmuspark is een stukje verrassend groen in de stad. Het heeft een indeling met iets wat bijna op een eiland lijkt. Hierdoor rijd je soms over een fraaie brug. Zigzaggend door het Erasmuspark kom je uiteindelijk aan op de Jan van Galenstraat aan de zuidkant van het park. Deze volg je in westelijke richting en op de hoofdweg ga je links. Je komt dan weer op de Jan Evertsenstraat terecht die je in westelijke richting volgt tot je aankomt bij de grote rotonde aan de Oostoever van de Sloterplas.

Sloterpark – Rembrandtpark
Het sloterpark is een prachtig park wat aan de sloterplas grenst. Je kunt dus genieten van zowel groen van de planten en de bomen, maar ook van het blauw van de kabbelende Sloterplas. TIP: Je kunt er als je wat langer wilt rijden, ook een rondje omheen maken! Je volgt de Oostoever in zuidwestelijke richting tot je uitkomt op de Cornelis Lelylaan. Hier kom je weer in de bewoonde wereld en je rijdt in oostelijke richting terug naar het beginpunt bij het Rembrandtpark.
Deze gehele route is samengesteld in samenwerking met Scooterspot, de scooterwinkel in Amsterdam